100 gr zeytinyağında bulunan ‘Oleik asit’ miktarının yüzde olarak belirlenmesidir. Asit oranı %0,8 kadar olan, zeytinyağları “Sızma” yani Ekstra Virgin olarak adlandırılırlar. Asit oranı %2’den az olan zeytinyağları “Naturel Birinci” (Virgin) olarak adlandırılırlar.

10 veya 12 kg zeytinden 1 kg Erken Hasat zeytinyağı üretebiliyoruz. Zeytinyağına meraklı olanlar için şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz; Erken Hasat Soğuk Sıkım zeytinyağımızda makbul olan, aromasının çok yoğun olmasıdır. Asit değeri düşük olduğu için bir kaşık içtiğinizde, boğazınızdan geçerken hafif acılık hissi vermesi, genzinizi hoş bir şekilde yakması önemli özelliklerindendir. Bu zeytinyağımızı sıvı altına benzetmemizin sebebi sadece renginden veya görüntüsünden ötürü değildir. Bu kadar kıymetli ve değerli bir yağı ancak ve ancak 10 veya 12 kg zeytini sıkınca elde edebiliyoruz. Zeytinyağı gurmeleri çok iyi bilirler ki; şişeyi açar açmaz kendilerini çimen, erik gibi meyvemsi, taze kokular karşılar. Tabii söz konusu bu kokular zeytinlerin yetiştiği bölge ile doğru orantılıdır. Doğal, Erken Hasat zeytinyağımızın şişesini açıp kokladığımız her seferde burnunuzda farklı koku notalarını hissedeceksiniz.

Her iklimin, her bölgenin farklı zeytin cinslerinden, farklı üretim koşullarından, elde edilen zeytinyağının sonucu ve tadı farklıdır. Eğer zeytinyağının doğalını, iyisini arıyorsanız bir en iyisini arama yolculuğunuzda Erken Hasat zeytinyağımızı da mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Belki de aradığınız, damak tadınıza en uygun ve en yatkın, mükemmel lezzete sahip zeytinyağlarımızdır.

24°’nin altında soğuk sıkım metoduyla ürettiğimiz Erken Hasat Mavras zeytinyağlarımız, New York Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’nda (NYIOOC)’de Altın Madalya kazandı. Ayrıca İngiltere, İtalya, Arjantin, İsrail, Yunanistan gibi ülkelerde düzenlenen yarışmalarda altın madalya kazandı.

Hasat zamanı Eylül ve Ekim aylarıdır.

Zeytin çeşidi ise; Edremit türüdür.

Konum : Güneşe dik yamaçlarda, Kazdağlarının oksijeni ile beslenen zeytin ağaçlarımızdan elde edilir.