Yararlı Bilgiler

Kırma Yeşil Zeytin nasıl yapılır?

Mutfak çekici ile yeşil zeytinlere vurularak çatlatılır ve kavanozlara doldurulur. Kavanoz su ile doldurulur.

Biz Mavras olarak önce kaya tuzu ile zeytinin basılacağı suyu ayarlarız. Ardından zeytinleri kırıp, cam bir şişeyle suya atar ve bırakırız.

Üç ay sonra suyu değiştirerek paketlemeye hazır hale getiririz. Mavras ailesi olarak yeşil zeytinin ilk yapıldığındaki kekremsi lezzetteki damak çatlatan zeytinin lezzetini tüketmeyi tercih ederiz. Siz de bu ürünümüzü denemek isterseniz buraya tıklayarak sepetinize ekleyebilirsiniz. Hem ağızdaki aftlara iyi gelir hem de gerçekten şahane bir mezedir.

Lezzeti altın madalyalı yeşil zeytinlerimiz Küçükkuyu ve Adatepe’de bulunan zeytin bahçelerimizden elde edilmektedir.