Zeytin sıkımı esnasında makinelerin etrafında dönen suyun sıcaklığı 24°nin altında ise soğuk sıkımdır. Düşük sıcaklıkta üretilen soğuk sıkım zeytinyağının besin değeri sıcak sıkıma göre çok daha yüksektir. Soğuk su kullanıldığı için zeytinyağı daha az çıkar ve bu sebeple üretimde daha çok zeytin kullanılır. Bunun için özel makinelere gereksinim vardır. Mavras Zeytinyağı Fabrikası’nda; son teknolojiyle geliştirilen İtalyan Soğuk Sıkım otomasyon makineleri ile zeytinyağı üretmekteyiz.
Erken Hasat Mavras zeytinyağımızın 24°C’nin altında soğuk sıkım metoduyla üretilmekte olduğunu biliyor muydunuz? En önemli faktörlerden biri de makinelerin temiz tutulmasıdır. Biz Mavras olarak her sıkım sonrasında makinemizin tüm parçalarını en uç noktasına kadar otomatik basınç ile yaklaşık iki saat boyunca temizleriz. Unutmayalım ki; zeytinyağının en önemli özelliklerinden birisi de antioksidan olmasıdır.