Zeytinyağının üretiminde birçok endüstriyel makinenin kullanılarak yağ üretiminin hızlandırıldığını biliyorsunuzdur… İşte tam olarak bu işlem için faydalanılmakta olan zeytinleri kırıcıdan geçirerek eleklerden geçiren ardından ortaya çıkan zeytin hamurunu karıştıran bir makine vardır. Bu makineye “Malaksör” yani “Yoğurucu” denir. Makineye aktarılan zeytin hamuru Malaksör’ün içinde döndükçe zeytinyağı hamurun üstünde birikmeye başlar. Malaksör tarafından yoğrulan zeytin hamuru, zaman geçtikçe alta inmeye başlar ve zeytinyağı daha üste çıkar. Bu işlemin amacı; zeytin hamurunun homojenleştirilmesi ve yağ globüllerinin birleşerek elde edilen hamurun bir sonraki sıvı-katı faz ayrımı işlemine hazırlanmasıdır. Malaksör, zeytin hamurunu yağ, zeytin özsuyu, meyve kabuğu, zeytin meyvesinin eti ve çekirdeklerinden oluşan bir karışıma dönüştürür ve zeytinyağı üretimi için hazır hale getirir. Zeytinlerin çeşitlerine göre Malaksörün içinde kalma süreleri değişir. Zeytinin çeşidine göre Malaksörde yoğurulma süreleri 20, 45, 60 dakika civarında değişkendir. Mavras Zeytinyağı Fabrikasında bu süre maksimum 15 dakikadır. Bu sayede zeytinin içerisindeki Polifenoller korunmaktadır. Yoğurulma süresi tamamlandığında Dekantör’e iletilir.