Mavraslı Tarifler’in mevsimsel bir lezzetiyle karşınızdayız. Lif ve B vitamini bakımından oldukça yüksek olan karnabaharı hiç salata olarak tükettiniz mi? Hem renkli hem de besleyici bir tabak burada:
Çiğ karnabahar salatası
1 küçük karnabahar
2 kapya biber
1 köy biberi
1 sarı biber
6-7 salatalık turşusu
1 demet dereotu
Opsiyonel- nar
Sosu: 1 limon, ½ portakal, 1 tk hardal, 1 yk nar ekşisi, 1 çay bardağı kadar Mavras erken hasat zeytinyağı, tuz, sumak.
Miktarı karnabahar boyuna göre değiştirebilirsiniz.
Karnabaharı robottan geçirin. Diğer tüm malzemeleri ince doğrayın ve ekleyin. Sosu da ayrı bir kapta birleştirip salatanıza ekleyin. Malzemelerin iyice karışması adına 2 saat sonra tüketmenizi öneririm. Severseniz nar da ekleyin çok yakışıyor. Afiyet olsun!