30 Mar Mavras Domates Salçası Mevsiminde toplayarak ve tamamen eski usul yöntemlerle odun ateşinde kaynatılarak elde ettiğimiz domates salça... Okumaya devam et
01 Mar Cumhuriyet Pazar – Ramazan Sofraları Sahurda lifli gıdalar ve zeytinyağı Ramazan zamanı sahur,... Okumaya devam et
15 Şub Boyalı zeytin nasıl anlaşılır? Zeytinin boyalı olup olmadığını anlamak için tek kriter çekirdektir. Eğer zeytini tuttuğunuzda elinizi boyuyor... Okumaya devam et
30 Oca Hakiki zeytinyağı dibe çöker mi? Eğer zeytinyağı filtre edilmemişse dibe çöker. Biz sıkımımızı bitirir bitirmez hemen ipek filtrelerimizden geç... Okumaya devam et
25 Oca Acı Biber Salçası nasıl yapılır? Biber salçalarımızı nasıl elde ederiz? Acı sivri k... Okumaya devam et
22 Oca 0,5 Dizem Zeytinyağı ne demektir? 0,8 Dizem’e kadar yağlar ‘Naturel Sızma zeytinyağı’ olarak kabul edilmektedirler. Zeytin eğer hemen toplandıys... Okumaya devam et
14 Oca Polifenol nedir? Polifenol, bitkilerin içinde olan doğal bileşenlere verilen bir isimdir. Zeytinyağı, polifenol içeren tek bitk... Okumaya devam et
22 Ara Zeytinyağı çeşitleri nelerdir? Zeytinyağı terimlerinden birçoğunu mutfakla az çok haşır neşir olanlar bilirler. Biz bir süredir Mavras Blog’a... Okumaya devam et
22 Ara Mavras’lı Tarifler: Zeytinyağlı Çatlak Kurabiye Malzemeler:1 Yumurta,Yarım çay bardağı Mavras zeytinyağı,1 çay bardağı Şeker,1 su bardağı Nişasta,1 su bardağı... Okumaya devam et
12 Kas Mavras’lı Tarifler: Zeytinyağlı Mantar Sote Tarifi 400 gram kültür mantarı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Okumaya devam et