Oksidasyon, zeytinyağının açık kalması ve plastik bidonlarda depolanmasıyla ortaya çıkar. Biz Mavras olarak zeytinyağı üretiminden direkt krom tanklara hiç hava ile temas etmeden aktarırız. Tankların içine argon gazı uygulayarak hava ile temasını sıfırlarız. Bu sayede oksijen ile temasa engel oluruz ve zeytinyağının elde eldildiği ilk andaki tadını, minerallerini ve polifenollerini korumuş oluruz.

Çünkü; Oksidasyon ya da diğer adıyla yükseltgenme, elektronların bir atom ya da molekülden ayrılmasını sağlayan kimyasal tepkimelerdir. Biz bu hava ile temasın önüne geçme işlemi ile bir elementin, kimyasal reaksiyonla elektron alması olayının yani indirgenmesinin önüne geçiyoruz. Hava ile temas oksidasyona yol açar, oksidasyon da zeytinyağının içindeki değerleri azaltır.