Mavraslı Tarifler: Zeytinyağlı Kabak Salatası

16.08.2021 | Blog

Sıcak kabak yemeklerinin papucunu dama attıracak ılık yaz akşamlarının vazgeçilmezi olmaya aday bir tarif ile karşınızdayız. İşte karşınızda zeytinyağlı kabak salatası. Ferah, leziz ve renkli.
Hele Kazdağları’nın eteklerinde buram buram dağ kekiği kokusu ile birleşen taze bir yakıcılığa sahip Mavras Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı ile eşleşti mi bu salatanın tadına doyum olmaz.

Malzemeler:
2 kabak
1 konserve mısır
Bir tutam dereotu

Sos:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı sumak
Yarım limon ve limon kabuğu rende
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Kabakları uzunlamasına kesip dilimleyip, haşlayın. Kabukları soymanıza gerek yoktur. Ardından oda sıcaklığında bırakın. Ilık hale gelince mısır ve doğranmış dereotunu ekleyin. Sosunu da katıp buzdolabında saklayın.

İster hemen ister sosunun emmesini de bekleyerek 1 saat sonra tüketebilirsiniz.

Ayrıca soğuk sıkım erken hasat zeytinyağını salatalarda, kahvaltılarda, tüm soğuk yemeklerde lezzetle kullanabileceğiniz gibi pişirdiğiniz yemekleriniz için de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!